2012. január 24., kedd

Gyűstsünk szelektíven!! A gyűjtéssel segítünk az ovinak!

Hosszú - hosszú évek óta hordom a kihelyezett konténerekbe az üveget, papírt, pet palackot. Bicajjal, babakocsival, gyalog, ezért nagyon örültem mikor tudomásomra jutott, a helyi oviban is gyűjtik a papírt és a pet palackot. Nosza rajta, vigyük el oda legközelebb, talált pénzhez jut az ovi. De csak a  hibátlan palack jó kupakkal, mert ők préselik össze spéci géppel..........éljen, legalább nem kell taposni.
Végre egy adagnyi keletkezett, ekkor szólt a könyvtáros hölgy, tárgytalan, már nem gyűjtenek..Múlt héten fogadták el utoljára...................Sok kört vonatoztunk a konténerig  sokat ugrált a gyermekem az egészben hagyott palackokon, neki nagyon tetszett ez a móka, és aznap volt délutáni alvás!!!! 

Tavalyi a történet, DE!!! A hétvégén meglátogattak minket a barátaink, sokkal -sokkal nagyobb városból és kiderült, az Ő lánykájuk ovijában folyamatosan a gyűjtés. Az ovi minden petáknak örül, a gyerekek is motiváltak és a szülők is. HURRÁ! gyűjtöm nekik, és szólok minden ismerősömnek, hogy papírt pet palackot hozhatnak hozzánk..........(Bízom benne, hogy ott nem csak légből kapott ötlet lesz a gyűjtési kedv hanem tartós projekt)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése