2012. január 1., vasárnap

Új év, új év, új esztendő!

Új év, új év, új esztendő,
Hány csemetéd van?
Tizenkettő!!!!!!!!!!!!!


Nekem csak egy, de egy focicsapattal felér. Pedig még a különféle izgatószereket sem ismeri (csoki,cukorka,chips, stb). Amíg lehet, addig kímélem ezektől a műtermékektől, és helyette mindenféle finomságot készítünk vele együtt. 
Ma csak játék sütik készültek, főzelékkel és palacsintával, egy nagyon jó  és olcsó recept alapján. Pöttyös doboz-nál találtam rá, és fantasztikus, nagyon szeretjük. Többször felhasználható, hűtőben 2 hónapig is eláll, vagy tovább, de ekkorra a miénk már lassan elfogy, ezért újat főzünk -sütünk. Sütni is lehet--ne, ha gyors volnék és elcsenném a lurkómtól mielőtt egy vonat elütné, vagy összeütközne vele.,,,,,,,,
Pörgő-forgó gyermekem amikor már kellőképpen lefárasztott mindkettőnket, bevetjük a csendesítő alkalmazást. GYURMÁÁÁZZUUUUNK!!!!!!!!!!  Ez az esetek nagy részében nyerő felkiáltás.  Mi lelkesen megformázzuk a kérést, aztán HunorTornádó átformálja, és kezdődik a felsorolás mik legyenek a következők, hogy ismét lapíthassa össze őket, mert ez a legjobb, belenyomni a kicsi ujjait és ráfogni az 5 kiskutyára.

Nem, nincs kutyánk, se kicsi se nagy. Gárdonyi Géza: A kutya meg a nyúl meséje- az 5 -10-20 kiskutya alapja(akik néha cicákká is alakulnak, végtére is cicafan család vagyunk) .

  'Meglökte a kutyát a nyúl, s tűzbe ugrott kutya úr.
-Vaú !-üvölta  kutya - Mit csináltál te buta?
S hogy így rája kurjantott, a farkába kaffantott.......................

Azóta csepp nyúl farka, s meztelen a kutya talpa."

S a meztelen kutyatalpak (Hunor kezek) fáznak a kinti hidegben, és rájuk lehet húzni csakis az ötujjas kesztyűt.  A meséknek óriási szerepe van a kicsik életében, és mikor maguktól kitalálják a folytatást, az a legjobb. Nálunk így oldódott meg a kesztyű probléma. Nálatok hogyan?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése