2011. december 22., csütörtök

Műsorszórás és vétel kint pipálva

Tegnap délután felszerelték hozzánk is a műholdvevőt. Sűrűn hullt a hó, miközben fúrták faragták a ház oldalát, a mennyezetet, rohangásztak padlásra fel és le. Recsegett a régi létra, himbálózott fejünk felett a csillár, potyogott a vakolat kint és bent.

Siettek!!! ( Ajjaj, csak jó legyen minden) Sok helyre kell menniük  DE  mobilszámot kaptam, ha 1,5  óra múlva nem lenne jel csörögjek............Minden ugyanaz, egyforma menürendszer, maradhat a régi távirányító azzal is működni fog, az újat adjam vissza a régi box-szal, felesleges összehangolni ( mert akkor a jelet is meg kellene várni...............) és ugye nagyon de nagyon sietnek és én már ismerem a rendszert. Köszöntem mindent, kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak.

Még egy fertály óra sem tellett el, megszólalt   a nóta tv.  Éljen éljen kontárzik a kisfiam , anya nézhetünk Bob mestert. Milyen szerencséje van, 10 perc múlva kezdődik a mese. Beállítom felvételre, legyen az összes. Első rész, tekerjük vissza, kéri Hunor. Tekerném de a készülék lefagy, aztán újra indul. Szerencse, hogy 4 db mesét szerkesztettek össze, mert a következő háromnál is ugyanez a történet. Felvenni pedig csak az első rész első két percét vette fel. Néznénk mást, de nem tudunk. Ismeretlen jelet látok a képernyőn, de ez egy okos doboz, ismét lekapcsolja saját magát, majd újra indul. Megérkezik Édesapa, örül sej -haj sok sport csatorna, lépteti a menüt majd megmerevedik a kép. Ismertetem az előzményekkel.

Áramtalanítunk, várunk  reméljük újra indul, de ugyanaz a kép és ugyanaz az adás van kiírva.  HÍVD A SZERELŐT, MERT EZ NEM NORMÁLIS. Gyors válasz, cseréljem át a távirányítót, és minden rendben lesz, dörzsölt vagyok, kérem Őt,  tartsa a vonalat!!!

Hiába cserélek, se kép se hang, aztán varázsgondolatra megjavul. Panaszolom, hogy vissza tekerni sem tudjuk a műsort mert akkor is zavar támad, és volt egy fura eddig nem látott  konnektor jel a tv-n. A konnektor jel frissítést jelent, máskor áramtalanítsak. Holnap jön mert valószínű rossz a box..........Mikor ezt közlöm a párommal, mindkettőnkből kitör a nevetés, és megállapítjuk nálunk található a digitális tv-k bermuda háromszöge, mert itt sosem működik elsőre semmi, és még másodszorra sem. 
Ma este megérkeztek a szerelők, az új dobozzal. Átszereli, hangolja  egyikük és nincsen semmi jel, ketten tanakodnak ilyen nincs, ilyen nem lehet hogy semmi jelet nem észlelnek, hozzák a csoda műszert az autóból, és addigra megjavult minden.

Sajnáltam őket, mert a megye másik végéből kellett elugraniuk hozzánk és az út estére már csúszóssá vált, de azt gondolom ha tegnap malmoznak egy kis időt nálunk akkor a mai kanyart kihagyhatták volna. A párom szerint akkor is lett volna galiba, ez így volt jó.  

Már órák óta nyugalom van, néztünk ma mesét, filmet, tekertük az adást oda és vissza. MŰKÖDIK. Működik. Remélem ez már így marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése